Madeirasås: Finhacka schalottenlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs schalottenlöken i smöret utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp madeira och buljong i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan. Spä redningen med vätskan, lite i taget under omrörning. Krydda med salt och peppar och låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter. Rör om då och då. Sila såsen.
Ansa brysselkålen, ta bort de yttersta bladen och skär av den yttersta änden av rotstocken. Skala och skär moroten i stavar. Koka brysselkålen och moroten.
Skär bort senor och fett från fläskfilén och skär upp den i skivor. Banka skivorna tunna, krydda med salt och peppar och stek eller grilla 1 1/2 minut per sida. Fräs grönsakerna i smör. Krydda med salt och peppar.