Fläskfilé med exotiska smaker och pilaffris

45 m
4
Fläskfilé med exotiska smaker och pilaffris
Foto: TV4

Fläskfilé marinerad i ingefära serveras tillsammans med stekta bananer, currysås, pilaffris och jordnötter!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 september 2016
45 m
4

Du behöver

Fläskfilé

  • 500 g fläskfilé
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk färsk ingefära, riven

Currysås

  • 2 msk schalottenlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 0,5 msk maizena
  • 1,5 dl matlagningsgrädde

Pilaffris

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk smör
  • 3 dl långkornigt ris
  • 3 dl hönsbuljong

Servering

  • 2-3 små fasta bananer
  • 2 msk jordnötter, hackade
  • basilikablad, till garnering

Gör så här

  1. Putsa och dela fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Blanda bitarna med socker, salt och riven ingefära. Marinera i ca 15 minuter och stek sedan tills genomstekt.
  2. Currysås
    Skala och hacka löken. Fräs den i en kastrull med olja. Lägg i curryn och fräs i 30 sekunder under omröring. Slå på apelsinjuicen och fond. Koka ned till halva mängden.
  3. Blanda maizenamjölet och grädden och häll ned i kastrullen. Vispa och sjud tills det tjocknar.
  4. Pilaffris
    Fräs löken i smöret tills den är mjuk. Häll i riset under omröring. Slå på hönsbuljongen och rör om. Låt koka ca 20 minuter.
  5. Halvera bananerna på längden och stek dem i en panna.
  6. Lägg fläskfilébitarna på ett varmt fat. Arrangera bananerna. Tryck riset i en liten skål och vänd upp det på fatet. Ringla över såsen och strö på jordnötterna. Toppa med ett par basilikablad.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept