Fläskfilé A La Calle

Fläskfilé A La Calle
Foto: Tv4

Fläskfilé A La Calle

3

17 ingredienser

3 h

Fläskfilé med smakrik potatissallad passat perfekt som lyxig helgmat.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskfilé
  • marinad
  • vitlök
  • 280 g bacon
  • 1 rödlök
  • körsbärstomater
  • 10 rädisor
  • 600 g färskpotatis
  • dill
  • 140 g gräddädelost
  • 150 g salladsmix

Vinegrette

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk strösocker
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 0,75 dl rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg fläskfilén i en marinad i minst 3 timmar. Välj gärna en marinad med vitlök i.
  2. Stek sedan köttet så det får färg runtom.
  3. Lägg upp köttet i en ugnssäker form och tillaga i ugnen på 175 grader tills köttets innertemperatur visar 69 grader.
  4. Strimla bacon och stek det knaprigt i en het panna.
  5. Strimla även rödlök, tomat och rädisor.
  6. Koka potatisen med mycket dill.
  7. Smula sedan osten över den nykokta potatisen och låt allt ligga kvar i kastrullen.
  8. Blanda grönsaker, bacon och potatisen med den smälta osten i en skål.
  9. Blanda ihop ingredienserna till vinegretten och häll den över salladen.
  10. Skiva upp fläskfilén och häll skyn över som ligger i ugnsformen. Lägg upp allt på en vacker tallrik.