Fläskfilé A La Calle

Foto: Tv4
Fläskfilé A La Calle
17 ingredienser
3 h
Fläskfilé med smakrik potatissallad passat perfekt som lyxig helgmat.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 800 g fläskfilé
- marinad
- vitlök
- 280 g bacon
- 1 rödlök
- körsbärstomater
- 10 rädisor
- 600 g färskpotatis
- dill
- 140 g gräddädelost
- 150 g salladsmix
Vinegrette
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk strösocker
- 1,5 msk balsamvinäger
- 0,75 dl rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Lägg fläskfilén i en marinad i minst 3 timmar. Välj gärna en marinad med vitlök i.
- Stek sedan köttet så det får färg runtom.
- Lägg upp köttet i en ugnssäker form och tillaga i ugnen på 175 grader tills köttets innertemperatur visar 69 grader.
- Strimla bacon och stek det knaprigt i en het panna.
- Strimla även rödlök, tomat och rädisor.
- Koka potatisen med mycket dill.
- Smula sedan osten över den nykokta potatisen och låt allt ligga kvar i kastrullen.
- Blanda grönsaker, bacon och potatisen med den smälta osten i en skål.
- Blanda ihop ingredienserna till vinegretten och häll den över salladen.
- Skiva upp fläskfilén och häll skyn över som ligger i ugnsformen. Lägg upp allt på en vacker tallrik.