Fläsk och kåldumplings

POPULÄRT
Fläsk och kåldumplings
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Fläsk och kåldumplings

19 ingredienser

40 m

Dumplings fyllda med kål eller rädisor är en populär rätt att servera vid det kinesiska nyåret. Ordet för dumpling låter som ordet för skifte, så man firar in skiftet från förra till nya året genom att äta dumplings.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • färsk ingefära, finhackad (samma mängd som vitlök)
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 msk risvin (shaoxing risvin eller torr sherry)
  • 250 g vitkål, finstrimlad
  • 250 g fläskfärs
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • 1 förp dumpling-skins (runda degplattor)
  • 1 ägg, uppvispat

Videgårds specialdipp

  • 6 msk soja (ljus)
  • 2 msk chingkiangvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 4 sticklökar (gröna delen skurna som fiskögon)
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 4 msk chiliolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk Toban Djan

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok.
  2. Fräs vitlök och ingefära tills det doftar. Tillsätt soja, risvin, vitkål och fläsk, fortsätt fräsa tills fläsket är klart.
  3. Tillsätt gräslöken och låt blandningen svalna.
  4. Lägg en dryg tesked fyllning på varje degplatta, pensla med ägg och vik ihop på ett konstfärdigt sätt.
  5. Ånga dina dumplings eller stek dem i panna med lock.
  6. Dippa och njut!

Videgårds specialdipp

  1. Blanda soja, vinäger och lös upp sockret i vätskan.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda.