Flarn till smörgåstårta

Flarn till smörgåstårta
Foto: TV4

Dekorera smörgåstårtan med krispiga flarn, likt en schwarzwaldtårta. Det blir så vackert!

29 maj 2017

Du behöver

Klassiska flarn

  • 150 g vetemjöl
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 100 g äggvita
  • 50 g florsocker
  • 20 g äggula
  • 5 g salt

Tomatflarn

  • 150 g vetemjöl
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 30 g tomatpuré
  • 30 g äggvita
  • 2 g bakpulver

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
  2. Bred ut degen till tunna tunna flarn, i en spetsig avlång form, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i ugnen på 190 grader tills de stelnat helt och fått en fin färg.
  4. Fäst flarnen runt omkring smörgåstårtan.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept