Flarn till smörgåstårta

Flarn till smörgåstårta
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Flarn till smörgåstårta

4

4 steg att laga

11 ingredienser

Dekorera smörgåstårtan med krispiga flarn, likt en schwarzwaldtårta. Det blir så vackert!

Ingredienser

Klassiska flarn

  • 150 g vetemjöl
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 100 g äggvita
  • 50 g florsocker
  • 20 g äggula
  • 5 g salt

Tomatflarn

  • 150 g vetemjöl
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 30 g tomatpuré
  • 30 g äggvita
  • 2 g bakpulver

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
  2. Bred ut degen till tunna tunna flarn, i en spetsig avlång form, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i ugnen på 190 grader tills de stelnat helt och fått en fin färg.
  4. Fäst flarnen runt omkring smörgåstårtan.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer