Smörstekt flankstek som serveras med rostad morotssallad med dragon och persilja samt en dressing på brynt smör. Perfekt helgmat som gästerna garanterat uppskattar!
Rosta hela skalade morötter i ugnen på 200 grader i cirka 20-30 minuter. Ringa över olivolja och salt innan morötterna går in i ugnen.
Finhacka schalottenlök. Bryn smöret i en kastrull. När smöret tystnat, fått en bärnstensfärg och det doftar hasselnötter. Då är det brynt, dra av från värmen, tillsätt vinäger så det svalnar av snabbt och tillsätt löken.
Salta och peppra runt om, stek sedan köttet i olja på bida sidor. Tillsätt smör till panna och ös köttet med smöret. Låt köttet vila på skärbrädan innan det skivas tunt, skär då av köttfibrerna och inte längs med.
Dela ner morötterna i mindre bitar, blanda runt med bladspenat, hackad dragon och persilja. Blanda med köttet och det brynta smöret med lök och vinäger.