Flankstek med potatis och rödbetor, serveras med dragonkräm

40m
4
Flankstek med potatis och rödbetor, serveras med dragonkräm
Foto: TV4

Smörstekt flankstek serveras med ugnsbakad potatis och rödbetor toppade med chèvre, samt syrlig dragonkräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 november 2017
40m
4

Du behöver

Potatis och rödbetor

  • 1 kg små potatisar
  • 0,5 kg rödbetor
  • 150 g chèvre
  • 3 msk rapsolja
  • flingsalt
  • peppar

Flankstek

  • 800-900 g flankstek
  • salt och peppar
  • smör, till stekning

Dragonkräm

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 kruka färsk fransk dragon, strimlad
  • salt och peppar
  • några droppar färskpressad citron, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj potatisen och dela dem på hälften och kvarta rödbetorna.
  3. Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olja, flingsalt och peppar.
  4. Baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  5. Fördela chèvre över rotfrukterna och låt stå på eftervärme till servering.
  6. Flankstek
    Putsa bort de värsta senorna från flanksteken.
  7. Salta och peppra.
  8. Smält smör i en stek- eller grillpanna och stek köttet ca 5 minuter på varje sida. Låt gärna köttet vila ett par minuter innan det skärs upp.
  9. Dragonkräm
    Blanda ihop alla ingredienser till dragonkrämen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  10. Servering
    Krossa potatisen lätt med hjälp av en potatiskross.
  11. Servera potatis och rödbetor med uppskuren flankstek och dragonkräm.
Kommentera receptet

Fler goda recept