Flankstek med potatis och rödbetor, serveras med dragonkräm

12 röster
40m
4

Smörstekt flankstek serveras med ugnsbakad potatis och rödbetor toppade med chèvre, samt syrlig dragonkräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

40m
4
4 portioner

Du behöver

Potatis och rödbetor

  • 1 kg potatis (små)
  • 0,5 kg rödbeta
  • 150 g chèvreost
  • 3 msk rapsolja
  • flingsalt
  • peppar

Flankstek

  • 800-900 g flankstek
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Dragonkräm

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 kruka färsk fransk dragon, strimlad
  • salt
  • peppar
  • några droppar färskpressad citron (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj potatisen och dela dem på hälften och kvarta rödbetorna.
  3. Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olja, flingsalt och peppar.
  4. Baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  5. Fördela chèvre över rotfrukterna och låt stå på eftervärme till servering.
  6. Flankstek
    Putsa bort de värsta senorna från flanksteken.
  7. Salta och peppra.
  8. Smält smör i en stek- eller grillpanna och stek köttet ca 5 minuter på varje sida. Låt gärna köttet vila ett par minuter innan det skärs upp.
  9. Dragonkräm
    Blanda ihop alla ingredienser till dragonkrämen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  10. Servering
    Krossa potatisen lätt med hjälp av en potatiskross.
  11. Servera potatis och rödbetor med uppskuren flankstek och dragonkräm.
16 november 2017