Flan med feta, lök och tomat

Flan med feta, lök och tomat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Flan med feta, lök och tomat

10 ingredienser

Ett tunt flan med läcker fyllning passar bra att servera som förrätt eller som vegetarisk lunch med en sallad till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 rödlök
  • 12 körsbärstomater
  • 200 g örtmarinerad fetaost
  • 20 g svarta oliver
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 plattor fryst smördeg
  • smör, till stekning

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala rödlöken, dela på längden och skiva den. Fräs i smör. Skiva cocktailtomater och svarta oliver och hacka basilikan.
  2. Dela smördegsplattorna på diagonalen till trekanter. Vik in kanterna, lägg på löken och fyll på med cocktailtomater, smulad fetaost, oliver, crème fraiche och basilika.
  3. Grädda i 220° i ca 15 - 20 minuter.