Flan med feta, lök och tomat

Flan med feta, lök och tomat
Foto: TV4

Ett tunt flan med läcker fyllning passar bra att servera som förrätt eller som vegetarisk lunch med en sallad till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 12 körsbärstomater
  • 200 g örtmarinerad fetaost
  • 20 g svarta oliver
  • 1 dl cremè fraiche
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • salt och manlen vitpeppar
  • 2 plattor djupfyst smördeg
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Skala rödlöken, dela på längden och skiva den. Fräs i smör. Skiva cocktailtomater och svarta oliver och hacka basilikan.
  2. Dela smördegsplattorna på diagonalen till trekanter. Vik in kanterna, lägg på löken och fyll på med cocktailtomater, smulad fetaost, oliver, crème fraiche och basilika.
  3. Grädda i 220° i ca 15 - 20 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept