Flamberade jordgubbar med pytonglass

Flamberade jordgubbar med pytonglass
Foto: TV4

Flamberade jordgubbar med pytonglass

Av: Ewa - Norrtälje

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

15 m + 1 dygn

undefined

Dryck: Six Grape Port

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Flamberade jordgubbar

  • 1 l färska jordgubbar
  • ca 2 dl kirschwasser
  • ca 3-4 dl strösocker

Hemmagjord glass

  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Servering

  • grädde
  • mandelflarnkaka

Gör så här

Jordgubbar

  1. Dela jordgubbarna i bitar, lägg i ett bleck med höga kanter. Häll på kirschwasser och socker. Rör om försiktigt till sockret smällt. Smaka av om du vill ha det sötare. Låt stå 1-2 dygn i kylskåp. Rör om lite ibland.

Glass

  1. Vispa grädden medelhårt och ställ åt sidan. Knäck äggen och tillsätt socker och vaniljpulver. Vispa till det är ljusgult och fluffigt. Tillsätt grädden. Ställ in i frysen minst 4 timmar minst.

Servering

  1. Flambera jordgubbarna på grillen och servera med glass och grädde.