Flamberade jordgubbar med pytonglass

0 röster
15 m + 1 dygn
4

Dryck: Six Grape Port

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 m + 1 dygn
4
4 portioner

Du behöver

Flamberade jordgubbar

  • 1 l färska jordgubbar
  • ca 2 dl kirschwasser
  • ca 3-4 dl strösocker

Hemmagjord glass

  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Servering

  • grädde
  • mandelflarnkaka

Gör så här

  1. Jordgubbar
    Dela jordgubbarna i bitar, lägg i ett bleck med höga kanter. Häll på kirschwasser och socker. Rör om försiktigt till sockret smällt. Smaka av om du vill ha det sötare. Låt stå 1-2 dygn i kylskåp. Rör om lite ibland.
  2. Glass
    Vispa grädden medelhårt och ställ åt sidan. Knäck äggen och tillsätt socker och vaniljpulver. Vispa till det är ljusgult och fluffigt. Tillsätt grädden. Ställ in i frysen minst 4 timmar minst.
  3. Servering
    Flambera jordgubbarna på grillen och servera med glass och grädde.
8 juni 2016