Flamberad chorizo

NYHET
koket.se
Flamberad chorizo
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Flamberad chorizo

3 ingredienser

20 min

Smakrik färsk chorizokorv skärs i skivor och steks långsamt i panna för att sedan flamberas i cognac. Otroligt gott tilltugg att bjuda innan middagen.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 200 g färsk chorizokorv
  • 2-3 msk cognac

Topping

  • persilja

Gör så här

  1. Skär choritzon i ca 0,5-1 cm tjocka skivor.
  2. Lägg i en stekpanna och låt pannan långsamt hettas upp. Stek chorizon tills fettet smälter ut och den får fin färg.
  3. Tillsätt cognac och tänd på så att korven flamberas. Låt det brinna klart och lägg sedan över korven i en liten skål.
  4. Toppa med finhackad persilja.