Fisktaco med romsås, citronfänkål och avokado

Fisktaco med romsås, citronfänkål och avokado

0

6 steg att laga

19 ingredienser

30 min

Jennie bjuder på en svenskinspirerad fisktaco med härliga smaker av fänkål, citron och rom! En garanterad vinnare till fredagsmyset!

läs mer
Sponsrat
Melleruds alkoholfria pilsner

Tips!

Servera gärna med Melleruds Alkoholfria Pilsner!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner

Fisk

  • 500 g sejfilé (eller kolja)
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3-4 dl pankoströbröd
  • rapsolja (neutral att steka i)

Romsås

  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 schalottenlök, finhackad (liten)
  • 0,5 kruka dill, hackad
  • 80 g stenbitsrom

Tillbehör

  • 12 tortillabröd (små eller 8 vanliga)
  • 1 fänkål, stor
  • 2 citroner
  • 1 förp gräslök, finhackad
  • 1 avokado, skivad
  • 1 äpple, i små tärningar
  • 0,5 gurka, i små tärningar
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till romsåsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Skär fänkål stå tunt du kan, gärna på en mandolin. Pressa över saften av 1 citron, salta lätt och blanda runt. Ställ åt sidan.
  3. Skär fisken i munsstora bitar och salta lätt. Lägg mjöl, ägg och panko på varsin tallrik. Vispa upp ägget med gaffel. Panera fisken genom att först vända i mjöl, sen ägg och tlll sist i panko.
  4. Stek fisken i generöst med olja tills frasig och gyllene runtom.
  5. Hacka tillbehören.
  6. Gör dina fisktaco genom att lägg den frasiga fisken i tortillabröden med den syrliga fänkålen, romsåsen, avokado, äpple och gurka. Servera citronklyftor att pressa över vid sidan av. NJUT!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Pankopanerad rapsgris med heta kvarngryn och picklade rädisor

Tips!

Här hittar du ännu fler smarriga tips på goda rätter att servera med Melleruds Alkoholfria Lager!

Läs mer