Fiskgryta med fjällfisk

2 röster
1 h
4

Smakrik och härlig fiskgryta med kokosmjölk, paprika och chili. Servera med ris, sallad och tunnbröd för en riktigt smaklig middag.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 Jormrödingar, eller annan lokal fisk
  • 4 scharlottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 syltad ingefära
  • 2 paprika
  • 1 citron, zest
  • 0,5 citron, saften
  • 2 tsk mynta
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1 msk fiskfond
  • rapsolja, för stekning
  • tomater, till garnering
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla scharlottenlök, hacka vitlök, syltad ingefära samt strimla paprika.
  2. Förbered och fixa citronzest och pressa citronen.
  3. Stek fisken i ugn eller över elden, den är färdig när ryggfenan får med sig benen när man drar försiktigt i den. Rensa i bitar.
  4. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i rapsolja så den mjuknar men inte tar färg. Tillsätt resten av kryddorna, ingefäran och citronsaften.
  5. Låt paprikan och zest fräsa med så den mjuknar lite men har kvar krisp.
  6. Tillsätt kokosmjölken och fiskfond och låt koka ihop några minuter.
  7. Vid servering tillsätt du fisken och tomater. Smaka av med salt och ev. mer chili om man gillar hetta.
  8. Servera med ris och en härlig sallad! Även tunnbröd passar perfekt till och jordnötter är gott som topping.
14 maj 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...