Fiskgryta med fjällfisk

5 röster
1 h
4

Smakrik och härlig fiskgryta med kokosmjölk, paprika och chili. Servera med ris, sallad och tunnbröd för en riktigt smaklig middag.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 Jormrödingar (eller annan lokal fisk)
  • 4 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 syltad ingefära
  • 2 paprika
  • 1 citron, zest
  • 0,5 citron, saften
  • 2 tsk mynta
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1 msk fiskfond
  • rapsolja, för stekning
  • tomater, till garnering
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla scharlottenlök, hacka vitlök, syltad ingefära samt strimla paprika.
  2. Förbered citronzest och pressa citronen.
  3. Stek fisken i ugn, eller över öppen eld, den är färdig när ryggfenan får med sig benen när man drar försiktigt i den. Rensa sedan fisken i bitar.
  4. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i rapsolja så det mjuknar men inte tar färg. Tillsätt resten av kryddorna, ingefäran och citronsaften.
  5. Låt paprika och zest fräsa tillsammans med övriga ingredienser så den mjuknar lite men har kvar krispigheten.
  6. Tillsätt kokosmjölk, fiskfond och låt koka ihop några minuter.
  7. Vid servering tillsätt du fisken och tomaterna i grytan. Smaka av med salt och ev. mer chili om du gillar hetta.
  8. Servera förslagsvis med ris och en härlig sallad!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...