Fiskdoftande aubergine

Fiskdoftande aubergine
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Fiskdoftande aubergine

8

7 steg att laga

13 ingredienser

20 m

"En orgie i smaker. När du testat denna rätt förstår du vad smaksättningen i Sichuan handlar om." /Erik Videgård

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g aubergine
  • frityrolja
  • 1,5 msk chilibönpasta (”Toban Djan”/”Dou ban jiang”)
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 150 ml buljong
  • 1,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk soja (ljus)
  • 0,75 tsk maizenaredning
  • 1 msk vatten
  • 1,5 tsk chingkiangvinäger
  • 4 sticklökar, skurna som fiskögon (gröna delen)
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Skär auberginen i klyftor och fritera den i het olja 3-4 minuter tills den blir gyllenbrun, låt rinna av på papper.
  2. Hetta upp woken och tillsätt 3 msk olja.
  3. Fräs chilipastan 20 sekunder, tillsätt ingefära och vitlök fräs ytterligare 20 sekunder tills det doftar.
  4. Tillsätt buljong, socker och soja. Blanda och ha i salt om det behövs.
  5. Tillsätt auberginerna och sjud i några minuter. Tillsätt maizena utblandat i 1 msk vatten och låt tjockna.
  6. Tillsätt vinäger och sticklök, låt bli varmt, smaka av och justera.
  7. Ta bort från värmen och tillsätt sesamolja precis innan servering.
TIPS!
läs mer
heleena  lyth - kexchoklad

7 snabbfixade snacks

Gott & enkelt!

Läs mer