Fisk med frasigt täcke och kall dillsås

NYHET
Fisk med frasigt täcke och kall dillsås
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Fisk med frasigt täcke och kall dillsås

17 ingredienser

30 min

Lättlagad vardagsmiddag med fisk i ugn. Fisken får en härligt frasig yta av ett örtigt ströbrödstäcke som läggs på innan fisken åker in i ugnen. Medan fisken tillagas rör du enkelt ihop en kall dillsås att servera till.

Ingredienser

portioner
  • 4 port vit fiskfilé, t ex sej eller kolja (à 125 g)
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 citron, finrivet skal och sen i skivor
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • 2-3 msk färsk persilja, finhackad
  • 1 dl parmesanost, riven (eller Västerbottensost)
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 tomater

Kall dillsås

  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl bostongurka
  • 1 kruka färsk dill, finhackad (eller 1 förp fryst dill)
  • 2 tsk dijonsenap
  • citron
  • salt
  • svartpeppar

Serveringsförslag

  • 800 potatisar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  3. Blanda smör med finrivet citronskal, vitlök, persilja, ost och panko.
  4. Skär citronen i skivor. Lägg fisken i en ugnsform.
  5. Klicka smöret över fisken och toppa med citronskivor.
  6. Skär tomaterna i halvor och lägg runt fisken i formen.
  7. Baka alltsammans mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  8. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av.
  9. Servera fisken med såsen och nykokt potatis.