• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fish nuggets med kapris- och ansjovisröra

POPULÄRT
Fish nuggets med kapris- och ansjovisröra
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Fish nuggets med kapris- och ansjovisröra

8 steg att laga

16 ingredienser

50 min

Zeina bjuder på en familjefavorit - små bitar panerad och frasigt stekt fisk som dippas i en kall röra och serveras med rostad potatis och krispiga gröna bönor.

Ingredienser

portioner4 portioner

Fish nuggets

  • 800 g sejfilé
  • 1 tsk salt (gärna örtsalt)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd (cornflakes eller ströbröd går också bra)

Kapris- och ansjovisröra

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk dill, finhackad
  • 0,5 dl kapris, små
  • 3 ansjovisfiléer, finhackade

Smörslungade haricots verts

  • 150 g haricots verts
  • 75 g smör

Rostad potatis

  • 600 g delikatesspotatis

Gör så här

  1. Rostad potatis
    Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen och lägg i en ugnssäker form. Blanda med olja och salt. Rosta i ugnen ca 17-20 minuter.
  2. Fish nuggets
    Om fisken är tinad så torka den med hushållspapper. Skär i bitar och vänd runt i citronsaften. Blanda paprikapulver, salt och peppar. Vänd runt bitarna kryddblandningen.
  3. Lägg mjöl, uppvispat ägg och valfri panering i separata skålar. Om du har valt cornflakes som panering krossar du dem med händerna till smulor.
  4. Vänd runt fiskbitarna i ordningen - mjöl, ägg och panering. Precis före servering steker du dem gyllene i olja i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida.
  5. Kapris- och ansjovisröra
    Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
  6. Smörslungade haricots verts
    Smält smöret i en stekpanna. Vänd runt bönorna i smöret och stek tills de fått lite färg. Smaksätt med salt.
  7. Servering
    Servera nystekta fishnuggets med rostad potatis, kapris- och ansjovisröra samt de smörslungade haricots vertsen.
  8. Glöm inte att matsortera skal från ägg och rester från dillen till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av dina fish nuggets! /Köket redaktionen