Fish nuggets med kapris- och ansjovisröra

POPULÄRT
koket.se
Fish nuggets med kapris- och ansjovisröra
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Fish nuggets med kapris- och ansjovisröra

16 ingredienser

50 min

Zeina bjuder på en familjefavorit - små bitar panerad och frasigt stekt fisk som dippas i en kall röra och serveras med rostad potatis och krispiga gröna bönor.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fish nuggets

  • 800 g sejfilé
  • 1 tsk salt (gärna örtsalt)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd (cornflakes eller ströbröd går också bra)

Kapris- och ansjovisröra

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk dill, finhackad
  • 0,5 dl kapris, små
  • 3 ansjovisfiléer, finhackade

Smörslungade haricots verts

  • 150 g haricots verts
  • 75 g smör

Rostad potatis

  • 600 g delikatesspotatis

Gör så här

Rostad potatis

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen och lägg i en ugnssäker form. Blanda med olja och salt. Rosta i ugnen ca 17-20 minuter.

Fish nuggets

  1. Om fisken är tinad så torka den med hushållspapper. Skär i bitar och vänd runt i citronsaften. Blanda paprikapulver, salt och peppar. Vänd runt bitarna kryddblandningen.
  2. Lägg mjöl, uppvispat ägg och valfri panering i separata skålar. Om du har valt cornflakes som panering krossar du dem med händerna till smulor.
  3. Vänd runt fiskbitarna i ordningen - mjöl, ägg och panering. Precis före servering steker du dem gyllene i olja i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida.

Kapris- och ansjovisröra

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

Smörslungade haricots verts

  1. Smält smöret i en stekpanna. Vänd runt bönorna i smöret och stek tills de fått lite färg. Smaksätt med salt.

Servering

  1. Servera nystekta fishnuggets med rostad potatis, kapris- och ansjovisröra samt de smörslungade haricots vertsen.

Glöm inte att matsortera skal från ägg och rester från dillen till återvinning för en mer hållbar matlagning och njut av dina fish nuggets! /Köket redaktionen