Finaste chokladtårtan

Finaste chokladtårtan
Foto: TV4

Mandelbottnar varvade med chokladgrädde är sagolikt gott.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 500 g färdig mandelmassa
  • 2 ägg
  • Fyllning:
  • 4,5 dl vispgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 50 g hasselnötskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt och blanda den med äggen till en jämn smet. Ta fram fyra ark bakplåtspapper. Rita en rundel på varje ark efter en tallrik och smöra den lätt. Bred ut mandelmassan till fyra bottnar och grädda dem längst ner i ugnen tills de fått jämn färg. Passa noga så att de inte blir mörka i kanten. Lossa dem försiktigt och låt dem kallna.
  2. Bred ut nötterna på en plåt och rosta dem lätt i 175° cirka 15 minuter. Gnugga dem med en handduk så att skalen försvinner och hacka dem.
  3. Smält blockchokladen i en tjockbottnad gryta och låt svalna till fingervärme. Vispa grädden hårt. Rör ner lite grädde i chokladen och sedan resten i omgångar. Om smeten blir grynig så ställ kastrullen på eftervärme och rör kraftigt tills chokladen går ihop med grädden. Massan får inte bli för varm.
  4. Varva bottnarna med chokladgrädden och dekorera med nöthacket. Ställ kallt tills tårtan ska serveras.
Kommentera receptet

Fler goda recept