Filmjölkslimpa med valnötter

Filmjölkslimpa med valnötter
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Filmjölkslimpa med valnötter

13 ingredienser

1 h

Karoline Pettersson gästar Nyhetsmorgon och bakar ett riktigt enkelt och smidigt filmjölksbröd med valnötter och aprikoser.

Ingredienser

portioner styck
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågmjöl
  • 1 dl linfrön, krossade
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk brödkrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl aprikos, hackade
  • 4 dl filmjölk
  • 1 dl flytande honung
  • smör (eller olja till brödformen)
  • havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  3. Hacka valnötterna samt aprikoserna och blanda ner även dem.
  4. Tillsätt filmjölk och honung, blanda till en jämn smet.
  5. Smöra in brödformen.
  6. Häll med smeten i formen och toppa med havssalt.
  7. Baka brödet i ugnen i ca 50 minuter. Känn med en sticka så att brödet är torrt i mitten.