Filmjölksbröd med rårivet äpple och valnötter
Filmjölksbröd med rårivet äpple och valnötter
13 ingredienser
1 h
Nybakat bröd med rårivet äpple och valnötter förgyller vilken dag som helst! Toppa bröden med honung och flingsalt så blir de extra lyxiga.
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 3 dl vetekross
- 1,5 dl havregryn
- 4 dl grahamsmjöl
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl solroskärnor
- 2 tsk salt
- 4 tsk bikarbonat
- 2 dl valnötter, grovt hackade
- 1,5 dl mörk sirap
- 8 dl filmjölk (3%)
- 2-3 dl äpple, rårivet och saften urkramad
Topping
- 1 tsk honung
- flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smörj tre brödformar med smör.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om med en gaffel.
- Tillsätt sirap, filmjölk samt rårivet och urkramat äpple. Rör om till en jämn smet.
- Fördela smeten i de tre brödformarna.
- Ringla lite honung över bröden samt toppa eventuellt med grahamsmjöl, flingsalt eller frön.
- Grädda bröden näst längst ner i ugnen i ca 50-60 minuter.
- Ta ut bröden ur formarna och låt svalna under bakduk på galler.