Filmjölksbröd med lingon
Filmjölksbröd med lingon
9 ingredienser
1 h 20 min
Snabbt och lättbakat bikarbonatbröd med filmjölk, olika goda fröer och lingonsylt för lite sötma. Brödet behöver varken knådning eller jäsning, bara rör ihop ingredienserna, grädda och njut av nybakat bröd.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 2 dl havregryn
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl solroskärnor
- 5 dl filmjölk
- 1 dl lingonsylt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform på 1,5 liter med bakplåtspapper.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt fil och lingonsylt. Rör till en jämn tjock smet.
- Fördela degen i formen. Strö över lite grovt rågmjöl på toppen.
- Grädda 60 minuter i nedre delen av ugnen.
- Låt brödet vila 10 minuter i formen. Ta sedan ut det ur formen och låt svalna helt innan du skär upp det.