Filips marinerade kycklinglubbor med ris och syrlig sallad

Foto: TV4
Filips marinerade kycklinglubbor med ris och syrlig sallad
21 ingredienser
Smakrika kycklingben serverade en enkel sås på crème fraiche och vitlök, syrlig sallad och ris lagat som i Mellanöstern med vermicelli. Vemicelli är tunn krossad spaghetti som först får fräsa och få lite färg i kastrullen innan man tillsätter och kokar med riset.
Ingredienser
- 4-5 kycklingklubbor
Marinad
- 1 dl matolja
- 0,5 msk dijonsenap
- 2 tsk chilipulver
- 1,5 tsk farinsocker
- 1 klyfta vitlök
- salt
- peppar
Ris med vermicelli
- 1 dl pasta vermicelli
- 3 msk matolja
- 3 dl basmatiris
- 6 dl vatten
- 1 tsk salt
Sallad
- 0,5 rödlök
- 0,5 tomat
- 0,5 gurka
- 0,5 kruka färsk persilja
- 1 sivripaprika
- 2 msk citronsaft, färskpressad
Vitlökssås
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl crème fraîche
Gör så här
Kyckling
- Blanda matolja med dijonsenap, chillpulver, farinsocker, finriven vitlök, en nypa salt och peppar till en marinad.
- Blanda kycklingen med marinaden. Låt marinera minst 30 minuter.
- Lägg klubborna i en airfryer. Tillaga ca 25 minuter på 225 grader.
Ris med vermicelli
- Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare.
- Fräs vermicelli i matolja i en kastrull till vermicellin får en gyllene färg. Häll på riset och blanda runt. Häll på kokande vatten och salt.
- Lägg på lock och låt koka på svag värme tills riset är fluffigt, ca 20 minuter. häll därefter i valfri mängd salt.
Sallad
- Skala och finhacka rödlöken. Finhacka tomat, gurka och persilja. Skär sivripaprikan i tunna skivor. Blanda ihop tomat, gurka, lök, persilja och sivri med färskpressad citronsaft. Salta efter smak.
Vitlökssås
- Skala och riv vitlöksklyftorna fint. Rör ihop vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt.
- Servera kycklingen med ris, sås och sallad.