Filips krämiga pastasallad

POPULÄRT
koket.se
Filips krämiga pastasallad
Foto: Filip Poon
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Filips krämiga pastasallad

14 ingredienser

20 m

Pastasallad är alltid en god idé på sommaren när man vill att maten ska gå snabbt och lätt. Den här krämiga versionen är dessutom något alldeles extra - den förändrade mitt liv! / Filip Poon

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 140 g bacon, tärnar
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 port pasta fusilli

Sås

  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • salt
  • 0,5 dl vatten
  • 3 klyftor vitlök, riven
  • 1 msk champagnevinäger (eller valfri vinäger)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs

Grönsaker

  • 0,5 gurka, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 selleristjälken, skivad
  • 1 kruka persilja, hackad

Gör så här

  1. Fräs bacon i en het stekpanna.
  2. Tillsätt rödlöken efter 4 minuter och stäng av värmen. Låt svalna något.
  3. Koka pasta i rikligt saltat vatten, skölj sedan i kallt vatten tills pastan är ljummen.

Sås

  1. Mixa soltorkade tomater, oljan, salt, vatten, vitlök och vinäger till en tjock puré med en stavmixer eller i en matberedare.
  2. Blanda sedan med crème fraîche och majonnäs. Späd eventuellt med vatten.

Grönsaker

  1. Hacka grönsaker och örter.
  2. Blanda sedan ihop allting.
  3. Har du ingen mixer kan du hacka tomaterna och blanda med övriga ingredienser direkt.