Filips krämiga pastasallad
Filips krämiga pastasallad
14 ingredienser
20 m
Pastasallad är alltid en god idé på sommaren när man vill att maten ska gå snabbt och lätt. Den här krämiga versionen är dessutom något alldeles extra - den förändrade mitt liv! / Filip Poon
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
- 140 g bacon, tärnar
- 0,5 rödlök, finhackad
- 2 port pasta fusilli
Sås
- 200 g soltorkade tomater i olja
- salt
- 0,5 dl vatten
- 3 klyftor vitlök, riven
- 1 msk champagnevinäger (eller valfri vinäger)
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl majonnäs
Grönsaker
- 0,5 gurka, tärnad
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 selleristjälken, skivad
- 1 kruka persilja, hackad
Gör så här
- Fräs bacon i en het stekpanna.
- Tillsätt rödlöken efter 4 minuter och stäng av värmen. Låt svalna något.
- Koka pasta i rikligt saltat vatten, skölj sedan i kallt vatten tills pastan är ljummen.
Sås
- Mixa soltorkade tomater, oljan, salt, vatten, vitlök och vinäger till en tjock puré med en stavmixer eller i en matberedare.
- Blanda sedan med crème fraîche och majonnäs. Späd eventuellt med vatten.
Grönsaker
- Hacka grönsaker och örter.
- Blanda sedan ihop allting.
- Har du ingen mixer kan du hacka tomaterna och blanda med övriga ingredienser direkt.