Filips höst- och vintersallad

9 röster
20 m
4

Mättande vegetarisk sallad med avokado, päron och blåmögelost. Toppas med söta mandlar och senapsdressing.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Sallad

  • 1 romansallad
  • 1 påse mixad sallad
  • 1 avokado
  • 2 päron
  • 4 salladslök
  • 100 g roquefort blåmögelost (valfri ost går att använda, t ex getost)

Söta mandlar

  • 100 g mandelspån
  • 3 msk honung

Dressing

  • 1 msk söt senap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

Garnityr

  • krasse/vattenkrasse

Gör så här

  1. Söta mandlar
    I en medelvarm panna, stek mandelspånen tills de börjar få färg, häll i honungen och rör om. Häll av och låt svalna.
  2. Dressing
    Lägg senap i en skål, häll försiktigt ner oljan i en tunn stråle, blanda med visp hela tiden tills den tjocknar. Tillsätt vinägern och smaka upp med socker, salt och peppar.
  3. Sallad
    Skiva avokadon, dela päronen grovt, strimla salladslök och hacka romansalladen grovt.
  4. Blanda alla grönsaker, slå på dressingen, toppa med den smulade osten, krasse och de söta mandlarna.
10 november 2015

Laddar fler recept