Filips go to vardagsrätt

POPULÄRT
Filips go to vardagsrätt
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Filips go to vardagsrätt

11 ingredienser

20 m

Den här snabba vardagsrätten bestående av ris med ägg, lök och soja är en riktig räddare när tiden är knapp!

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 port jasminris, kokt
  • 1 gul lök, grovt skivad (stor)
  • 2 salladslökar, grovt delad
  • 1 msk strösocker
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • salt

Topping

  • sesamfrön, rostade
  • furikake (eller chiliflakes)
  • ev chilisås

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka riset.
  2. Skiva och stek löken med rapsolja på medelhög värme tills den är något mjuk, ca 3–4 minuter.
  3. Gå i med socker, soja och vatten. Låt koka upp. Smaka av med salt.
  4. Häll löken och såsen i en skål och torka ur stekpannan.
  5. Stek två ägg på medelvärme i rapsolja, äggulan får gärna vara lös.
  6. Fördela ris i skålar följt av löken med såsen. Toppa med ett stekt ägg och valfri topping.