Filips go to vardagsrätt

koket.se
Filips go to vardagsrätt
Filip Poon
Filip Poon

Filips go to vardagsrätt

11 ingredienser

20 m

Den här snabba vardagsrätten bestående av ris med ägg, lök och soja är en riktig räddare när tiden är knapp!

Se Filip Poon laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 port jasminris, kokt
  • 1 gul lök, grovt skivad (stor)
  • 2 salladslökar, grovt delad
  • 1 msk strösocker
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • salt

Topping

  • sesamfrön, rostade
  • furikake (eller chiliflakes)
  • ev chilisås

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Skiva och stek löken med rapsolja på medelhög värme tills den är något mjuk, ca 3–4 minuter.
  3. Gå i med socker, soja och vatten. Låt koka upp. Smaka av med salt.
  4. Häll löken och såsen i en skål och torka ur stekpannan.
  5. Stek två ägg på medelvärme i rapsolja, äggulan får gärna vara lös.
  6. Fördela ris i skålar följt av löken med såsen. Toppa med ett stekt ägg och valfri topping.