Filips go to vardagsrätt
Filips go to vardagsrätt
11 ingredienser
20 m
Den här snabba vardagsrätten bestående av ris med ägg, lök och soja är en riktig räddare när tiden är knapp!
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
- 2 port jasminris, kokt
- 1 gul lök, grovt skivad (stor)
- 2 salladslökar, grovt delad
- 1 msk strösocker
- 4 msk japansk soja
- 2 msk vatten
- 2 ägg
- salt
Topping
- sesamfrön, rostade
- furikake (eller chiliflakes)
- ev chilisås
Gör så här
- Koka riset.
- Skiva och stek löken med rapsolja på medelhög värme tills den är något mjuk, ca 3–4 minuter.
- Gå i med socker, soja och vatten. Låt koka upp. Smaka av med salt.
- Häll löken och såsen i en skål och torka ur stekpannan.
- Stek två ägg på medelvärme i rapsolja, äggulan får gärna vara lös.
- Fördela ris i skålar följt av löken med såsen. Toppa med ett stekt ägg och valfri topping.