En favorit från det smakrika thailändska med kyckling, risnudlar och en fantastiskt god sås med mycket syra från lime. Tips! För bästa resultat, tillaga max två portioner åt gången i woken.
Vispa ihop alla ingredienser till pad thaisåsen. Ställ åt sidan.
Slå på varmt vatten på nudlarna. Låt stå 3 minuter. Häll av och skölj dem i kallt vatten.
Förbered alla grönsaker och kyckling.
Värm en stekpanna eller wok på full värme, ha i rapsolja och stek kycklingen någon minut. Gå i med vitlöken och schalottenlöken, stek i 30 sekunder.
Ha i tofun och stek 1 minut, dra allt åt ena sidan av pannan och ha sen i äggen, spräck gulan och rör om lite, i ca 30 sekunder.
Ha i nudlarna och rör om, tillsätt sen pad thai såsen, låt koka någon minut.
Tillsätt salladslöken och böngroddarna (spara ev lite böngroddar och salladslök till garnering), rör om en sista gång och lägg upp på fat! Strö över panko eller jordnötter.
Servera gärna med limeklyfta och garnera ev med salladslök och böngroddar.