Mitt Köks hamburgare
Mitt Köks hamburgare
15 ingredienser
Hamburgare på högrev med sidfläsk, äpple, rädisa och ädelost.Serveras med romansallad med söt-stark hamburgerdressing på grillat surdegbröd.
Ingredienser
- 1 kg malen högrev
- 25 cl kolsyrat vatten
- 200 g skivat sidfläsk
- 1 äpple, svenskodlat
- 4 rädisor
- 1 rödlök
- 150 g ädelost
- 4 romansalladsblad
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk söt-starksenap
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 4 skivor surdegsbröd, centimetertjocka
- matolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg högrevsfärsen i en bunke och salta och peppra.
- Jobba in salt och peppar med händerna tillsätt kolsyrat vatten och blanda tills du får en jämn smet.
- Forma till fyra stycken 250 g bollar och tryck sedan ut till en platt rund hamburgare.
- Stek i en het gjutjärnspanna med lite matolja tills den får en fin
- färg på båda sidorna.
- Smula ädelosten över hamburgarna.
- Sätt ett lock på stekpanna och dra från värmen.
- Stek sidfläsket i ugnen tills det blir knaprigt, 10-15 minuter.
- Lägg sedan fläsket på ett hushållspapper så fettet rinner av.
- Grilla surdegsbrödet i en grillpanna på båda sidorna.
- Blanda ihop crème fraiche, senap och paprikapulver, smaka av med salt.
- Smeta hamburgedressing på toppen av det rostade surdegsbrödet.
- Skölj och skär rädisorna samt äpplet i tunna skivor.
- Lägg ett blad romansallad på varje skiva.
- Skiva rödlök tunt i ringar och lägg på romansalladen.
- Ta hamburgarna och lägg en på varje brödbit.
- Lägg två stycken skivor sidfläsk på varje hamburgare, ovanpå osten.
- Toppa med rädisor och äpple!