• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rårakor med gräddfilsdressing

Rårakor med gräddfilsdressing
Foto: TV4

Rårakor med gräddfilsdressing

9 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Rårakor på morot och potatis. Serveras med krämig gräddfilsdressing och en höstsallad på grillad paprika.

läs mer
Annons
BOB thumbnail grå bakgrund

Prova nyheten
BOB BARA BÄR & Frukt
-helt fri från tillsatt socker

Ingredienser

portioner4 portioner

Rårakor

  • 6 morötter (stora)
  • 0,5 kg fast potatis
  • salt
  • svartpeppar

Höstsallad

  • 200 g spenat
  • 200 g mangoldskott
  • 2 endiver
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gurka
  • 1 msk olivolja

dressing

  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 klyfta vitlök, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela paprikorna till höstsalladen på mitten, ta ut kärnhuset och rosta i 10 minuter i ugnen.
  3. Rårakor
    Skala och riv ner morötter och potatis i en bunke, salta och peppra.
  4. Forma små biffar och stek gyllenbruna med smör.
  5. Höstsallad
    Skala paprikorna och dela sedan ner dem i stora bitar.
  6. Skala gurkan och dela ner två centimeterstora bitar.
  7. Ta bort blad för blad på endiverna och dela sedan varje blad på mitten.
  8. Blanda paprika, gurka, endivsallad, spenat, mangoldskott och olivolja på ett fat.
  9. Dressing
    Blanda ihop gräddfil, vitlök och cayennepeppar och servera till dem nystekta rårakorna och höstsalladen.