Tomatsoppa med gratinerad toast

5 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Tomatsoppa

  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 förp krossade tomater
  • 3 tomater
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl rött vin
  • 1 l kycklingbuljong
  • salt
  • 2 msk apelsinjuice
  • 2 msk turkisk yoghurt

Toast

  • 4 skiva vitt bröd
  • 4 skiva brieost

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Stek med olivolja i en kastrull.
  3. Slå på krossade tomater och tärnad tomat.
  4. Tillsätt rödvin, kajennpeppar och hackad chili.
  5. Låt reducera (koka ner) tills hälften återstår.
  6. På med kycklingbuljong och koka i 20 minuter.
  7. Smaka av soppan med salt och apelsinjuice, servera med toast och en klick turkisk yoghurt.
  8. Toast
    Sätt ugnen på 230 grader.
  9. Gratinera det vita brödet med brieosten på toppen i 5 minuter.
31 januari 2012