Fikon och blåmögelost på saltsten

Fikon och blåmögelost på saltsten
Foto: Frederik Zäll

Fikon på saltsten serveras med rosmarinhonung och god blåmögelost. Enkelt och gott avslut på middagen.

17 december 2016
4

Du behöver

  • 8 färska fina fikon
  • 150 g Bleu d’ Auvergne eller St Agur, blåmögelost
  • 2 dl flytande honung
  • 4 kvistar rosmarin
  • röda vinbär
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Värm varsamt honungen tillsammans med lätt sönderbankade rosmarinkvistar. Sjud i några minuter och låt sedan honungen svalna helt.
  2. Ställ en saltsten i frysen i cirka 30 minuter.
  3. Dela fikonen i halvor, gnid köttsidorna lätt mot den kalla saltstenen och lägg dem sedan på stenen med köttsidorna uppåt.
  4. Smula över lite blåmögelost och ringla honung över det hela. Garnera med röda vinbär och citronmeliss. Servera direkt på den kalla saltstenen.
Kommentera receptet

Fler goda recept