Festsallad med kyckling och banan

0 röster
6
Festsallad med kyckling och banan
Foto: TV4

En vacker och lättlagad sommarsallad. Ett gott rosévin passar till.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 3 bananer
  • 1 grillad kyckling
  • 1 bit rotselleri
  • 2 salladshuvuden, gärna olika (här frisée och rosésallat)
  • 1 påse valnötskärnor

Salladssås:

  • 5 msk majonnäs
  • 5 msk grädde, uppvispad
  • 1 msk grönpeppar, finhackad

Gör så här

  1. Skär rent kycklingköttet och dela det i fina bitar. Skölj och dela salladen. Skala sellerin, skär den i små tunna strimlor och ge den ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten så att den blir mjuk men har kvar sin spänst. Låt den rinna av och svalna.
  2. Lägg upp vackert på ett fat. Skär bananerna i sneda skivor och lägg dem på fatet. Blanda dressingen och klicka den över sellerin. Garnera med valnötskärnor. Servera med sprödvarma baguetter.
26 januari 2009
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept