Hemgjord bearnaisesås
Hemgjord bearnaisesås
10 ingredienser
Kocken Christian Hellbergs recept på en riktigt god, hemgjord bearnaisesås.
Se fler av Christian Hellbergs recept från boken
Ingredienser
Bearnaisesås
- 500 g smör
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl vatten
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 schalottenlökar
- 2 msk estragon (dragon i vinäger)
- 5 äggulor
- 5-6 kvistar färsk kruspersilja
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Bearnaisesås
- Smält smör till din bearnaisesås.
- Skala och skär schalottenlök och vitlök fint.
- Koka vatten, vitvinsvinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 minuter.
- Sila och låt svalna.
- Vispa äggulorna och estragonreduktionen till ett vitt luftigt skum över vattenbad.
- Tillsätt smöret (ta inte med bottensatsen, då blir det för salt) i en tunn stråle under vispning.
- Tillsätt finskuren persilja och smaka av med salt och peppar.