Fattoush

Fattoush
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Fattoush

16 ingredienser

20 m

Fattoush är ett friskt och gott tillbehör som gör sig riktigt bra till sommarens alla bufféer.

Ingredienser

portioner

Bröd

  • 2 pitabröd (eller grovt bröd)
  • 1-2 msk olivolja
  • salt

Sallad

  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 1 romansallad
  • 1 gurka
  • 1 förp körsbärstomater
  • 2 gula lökar
  • 1 knippe rädisa

Dressing

  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk granatäpplesirap
  • 1 citronsaft, pressad
  • 1 tsk vitlök
  • 1 tsk sumak
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

Bröd

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär pitabröden i mindre bitar. Ringla över olivolja och salt. Grädda i ugn 5–10 minuter.

Sallad

  1. Finhacka persilja och mynta. Skär resten av ingredienserna till salladen i tunna skivor.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen.

Servering

  1. Blanda ihop salladen med dressingen och servera tillsammans med brödet.