Färskostkräm med bränt fänkålsfrö

koket.se
Färskostkräm med bränt fänkålsfrö
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Färskostkräm med bränt fänkålsfrö

9 ingredienser

20 m

Färskostkräm med bränt fänkålsfrö är en god rätt att servera i vår och sommar. Den passar både som del av en buffé eller som dippa till säsongens primörer.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • fänkålsfrö, bränt pulver (mängd efter smak)
  • 250 g färskost
  • 1-2 citronsaft
  • salt

Förslag på primörer

  • grön sparris, skalade
  • gurka (ämnesgurkor eller snacksgurkor)
  • rädisa
  • gröna blad (krispiga)
  • morot (späda)

Gör så här

  1. Sota fänkålsfrön i en torr panna tills de har rejält med färg. Låt sedan svalna.
  2. Mixa fröna till ett pulver.
  3. Vispa ihop färskost med citronsaft, tillsätt mer citronsaft tills röran har en ganska hög syra.
  4. Smaka upp krämen med salt och bränt fänkålsfröpulver.
  5. Servera röran i en skål centrerat på ett fat. Lägg alla primörer runt omkring likt en solros.