Färskostkräm med bränt fänkålsfrö
Färskostkräm med bränt fänkålsfrö
9 ingredienser
20 m
Färskostkräm med bränt fänkålsfrö är en god rätt att servera i vår och sommar. Den passar både som del av en buffé eller som dippa till säsongens primörer.
Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser
- fänkålsfrö, bränt pulver (mängd efter smak)
- 250 g färskost
- 1-2 citronsaft
- salt
Förslag på primörer
- grön sparris, skalade
- gurka (ämnesgurkor eller snacksgurkor)
- rädisa
- gröna blad (krispiga)
- morot (späda)
Gör så här
- Sota fänkålsfrön i en torr panna tills de har rejält med färg. Låt sedan svalna.
- Mixa fröna till ett pulver.
- Vispa ihop färskost med citronsaft, tillsätt mer citronsaft tills röran har en ganska hög syra.
- Smaka upp krämen med salt och bränt fänkålsfröpulver.
- Servera röran i en skål centrerat på ett fat. Lägg alla primörer runt omkring likt en solros.