Färska äggnudlar med fläskfärs
Färska äggnudlar med fläskfärs
20 ingredienser
1 h
Färska äggnudlar med fläskfärs är både festligt och gott att överraska familjen med i helgen.
Se Wichudaporn Chaiyasaeng laga receptet

Ingredienser
Marinerad fläskfilé
- 400 g fläskfilé
- 2 msk ostronsås
- 0,5 dl ketchup
- 3 msk matolja
- ca 0,5 krm salt
- ca 0,5 krm svartpeppar
Soppa
- 7 dl mjölk
- 1 gul lök
- 2 köttbuljongtärningar
Äggnudlar
- 500 g äggnudlar, färska
Tomatsås
- 2 gula lökar (finhacka)
- 4 klyftor vitlök (finhacka)
- 250 g babyplommontomat (delad halvor)
- 3 msk strösocker
- 3 msk chilipasta (i sojabönolja)
- 500 g fläskfärs
Servering
- 250 g böngroddar
- 1 kruka färsk koriander
- 100 g jordnötter, krossade
- 4 limefrukter
Gör så här
Marinerad fläskfilé
- Marinera fläskfilén med alla ingredienser. Låt marineras i ca 20 minuter i en skål.
- Sätt ugnen på 160 grader. Lägg fläskfilén i en ugnsform, sätt i en termometer och tillaga tills innertemperatur blir 67 grader.
- Ta ut filén ur ugnen och låt köttet vila en stund innan du skär i tunna skivor.
Soppa
- Koka upp mjölk med gul lök och köttbuljong i ca 8–9 minuter.
Äggnudlar
- Koka nudlarna enligt paketet.
Tomatsås
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och tomater i ca 10 minuter.
- Tillsätt socker, chilipastaoljan, fläskfärs och rör om. Låt det koka några minuter.
Servering
- Lägg nudlarna och böngroddar i en skål. Ös på tomatsås och toppa med 1,5 dl soppa och några skivor fläskfilé.
- Toppa med finhackad koriander, krossade jordnötter och en klyfta lime.