Färsk ravioli med citronsås och rucola

23 röster
15 m
4
Färsk ravioli med citronsås och rucola
Foto: Jessica Frej

Syrlig citronsås är bland det bästa jag vet, passar lika bra till pasta som till nygrillad kyckling eller färskpotatis. /Jessica

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk ravioli med spenat och ricotta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • 0,5 msk ljus soja
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 65 g rucola
  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Ta fram stor panna och vispa ner crème fraiche, vatten, honung, soja, fond, svartpeppar och citronzest. Låt det koka upp.
  3. Ta av från värmen och pressa i saften från citronen.
  4. Lägg i rucola och den nykokta raviolin. Rör om försiktigt.
  5. Strö över parmesan och dra några varv med pepparkvarnen
29 maj 2016

Fler goda recept