Färsk ravioli med citronsås och rucola

Färsk ravioli med citronsås och rucola
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Färsk ravioli med citronsås och rucola

10 ingredienser

15 m

Syrlig citronsås är bland det bästa jag vet, passar lika bra till pasta som till nygrillad kyckling eller färskpotatis. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk ravioli med spenat och ricotta
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • 0,5 msk japansk soja
  • 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 citron
  • 65 g rucolasallad
  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Ta fram stor panna och vispa ner crème fraiche, vatten, honung, soja, fond, svartpeppar och citronzest.
  3. Låt det koka upp.
  4. Ta av från värmen och pressa i saften från citronen.
  5. Lägg i rucola och den nykokta raviolin. Rör om försiktigt.
  6. Strö över parmesan och dra några varv med pepparkvarnen