• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Färsk fruktsallad

Färsk fruktsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsk fruktsallad

3 steg att laga

8 ingredienser

Fruktsallad är en dessert som passar efter all mat. Smaksätt gärna med någon god fruktsprit. Dekorera med finhackade nötter eller mandlar.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 apelsiner
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 150 g vindruvor
  • 1 banan
  • ev smultron (eller jordgubbar)

Sockerlag:

  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker till en sockerlag och låt den kallna.
  2. Skala äpplet och päronet och dela dem i fyra klyftor. Ta ut kärnhuset och skär frukterna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem i sockerlagen så att de inte mörknar.
  3. Skiva bananen, skär vindruvorna i halvor och kärna ur dem och skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Lägg ner apelsinklyftorna, bananskivorna och vindruvorna i sockerlagen tillsammans med äpplet och päronet. Blanda. Dekorera eventuellt med jordgubbar.