Färsgryta med kål

POPULÄRT
koket.se
Färsgryta med kål
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Färsgryta med kål

14 ingredienser

30 min

En krämig och lättlagad vardagsgryta på vegofärs, savoykål, morötter och grädde. Bjud med nykokt råris och mango chutney.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl råris
  • 400 g formbar vegofärs, tinad
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 4 morötter
  • 400 g savoykål
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk japansk soja
  • ca 2 dl vatten
  • rapsolja

Till servering

  • färsk persilja
  • mango chutney

Gör så här

  1. Koka råriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek färsen i rapsolja i en stor stekpanna tills den har fått lite färg, lägg åt sidan.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök mjuka i smör i pannan utan att de får färg.
  4. Skala och skär morot i tunna stavar. Strimla kålen.
  5. Lägg morot och kål i stekpannan med löken och stek någon minut.
  6. Tillsätt färsen, salta och peppra.
  7. Häll på grädde, buljong och ev vatten. Koka upp och låt koka i ca 6 minuter.
  8. Hacka persilja och vänd ned i grytan. Servera med råris och mango chutney!