Färsfylld lammbringa med örter

Färsfylld lammbringa med örter
Foto: TV4

Lammbringan är ganska tunn och inte så köttig så det passar bra att fylla den med välkryddad färs. God varm men även kall, tunt skuren. Passar bar som matlåda.

17 mars 2009
4

Du behöver

  • 1 st urbenad lammbringa
  • 200 g lamm- el. skinkfärs
  • 1 st ägg
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 tsk salvia
  • 1 knippa persilja, finhackad
  • salt och peppar
  • Ugn: 175-200°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krydda köttet. Strö persilja över. Blanda färsen och bred över. Rulla ihop hårt, bind om, lägg i ugnsform. Strö lite salvia öven över rullen. Stek i nedre delen i ugnen 45-60 min.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept