Farrosallad med tomatpesto och mozzarella

30 m
4
Spela video Farrosallad med tomatpesto och mozzarella
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 250 g farro (emmervete)
  • salt
  • 150 g färska haricots verts
  • 150 g färska sockerärtor
  • 125 g mozzarella
  • 10 körsbärstomater
  • 2 rejäla nävar ruccola
  • parmesanost, flagor av

Pesto

  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk pinjenötter
  • 3 msk kapris
  • 12 svarta oliver
  • 1 dl basilikablad
  • ca 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Häll i farron (vetekornen) och koka dem på låg värme i 10 minuter eller den koktid som anges på förpackningen. Spola snabbt av med kallt vatten och låt kornen rinna av i ett durkslag. När de svalnat häll över dem i en stor salladsskål.
  2. Gör peston. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid. Hacka alla ingredienser till peston (spara några nötter för att strö över portionerna). Ingredienserna finhackas lättast i matberedare eller med en mixer. Blanda sedan peston med farron. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  3. Koka haricots verts och sockerärtor i lättsaltat. Det är viktigt att de inte kokas för länge. Koka haricot verts i 3-4 minuter och sockerärtor i 1 minut. Kyl genast av med kallt vatten och låt dem rinna av väl. Om de är stora dela eller skär dem i bitar.
  4. Skär eller riv mozzarellan i bitar och tomaterna i halvor.
  5. Blanda ner bönor, ärtor, mozzarella och tomater i salladsskålen. Låt dra en stund innan salladen serveras.
Kommentera receptet

Fler goda recept