Farmor Anna-Lisas pannacotta med äpple och calvados

17 röster
45 m + 4 h
6

Pannacotta med calvadosflamberat äpple och vanilj. En god efterrätt som gästerna kommer älska!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 m + 4 h
6

Du behöver

  • 3 äpplen, rivna
  • 1 msk smör
  • 1 dl Calvados
  • 8 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 200 g socker
  • 1 vaniljstång, urskrapad
  • 4 gelatinblad, blötlagda

Gör så här

  1. Stek de rivna äpplena i lite smör tills de blir mjuka. Häll på Calvados och flambera. 
Låt sedan äpple och calvados koka i 2-3 minuter.
 Ställ de stekta äpplena åt sidan så att de svalnar.
  2. 
Värm grädde, mjölk, socker och vanilj tills sockret har löst sig. 
Ta bort kastrullen från värmen. Smält gelatinet i gräddblandningen under omrörning.
  3. Fiska upp vaniljstången ur gräddblandningen och blanda i äpplena och rör om. 
Häll upp i glas och låt det stelna i kyl i minst 4 timmar.
19 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...