Fänkålssallad med apelsin, gröna oliver och lök

Fänkålssallad med apelsin, gröna oliver och lök
Foto: Frida Edlund

Fänkålssallad med apelsin, gröna oliver och lök

4

9 ingredienser

15 m

Vad sägs om en kripsig och fräsch fänkålssallad med apelsin, gröna oliver och lök? Perfekt tillbehör på buffén!

Vinter_hos_wood_bokomslag

Receptet är ur boken Vinter hos Wood av Sofia Wood, Norstedts.

Ingredienser

portioner4
  • 2 stjälkar fänkål (små)
  • 2 apelsiner
  • 150 g gröna oliver (stora Gordaloliver med kärna)
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 grön chilifrukt, fint skivad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 silverlök, fint skivad

Gör så här

  1. Skär av botten på fänkålen och plocka bort de yttersta grova bladen. Hyvla fänkålen tunt på mandolin eller med en mycket vass kniv.
  2. Skär skalet av apelsinerna och skär ut fruktköttet mellan apelsinens membran, som filéer.
  3. Lägg oliverna på en skärbräda och krossa dem lätt med den breda sidan av ett knivblad.
  4. Värm olivoljan på låg värme i en panna. Lägg i oliver och chili och fräs tills det är väldoftande, 4–5 minuter.
  5. Ta av pannan från värmen och vispa ned vinäger i oljan med oliverna och chilin. Smaka av med salt och peppar.
  6. Arrangera fänkål, apelsin och lök på ett fat och toppa med oliver. Ringla över den varma dressingen från pannan och servera.
TIPS!
Vinter_hos_wood_bokomslag

Receptet är ur boken "Vinter hos Wood"

läs mer
Sponsrat
kaffesmoothie elon

3 drömgoda kaffedrinkar

Så gör du vårens godaste kaffedrinkar!

Läs mer