Familjens enkla carbonara med Philadelphia

Familjens enkla carbonara med Philadelphia

6 ingredienser

20 min

Vem älskar inte carbonara?! Med bara ett par fåtal ingredienser, du oftast redan har hemma, och Philadelphia får du den här superkrämiga carbonaran.

Philadelphia tipsar!
Philadelphia orginal vit

Philadelphia tipsar!

Använd Philadelphia både i matlagning som i bakning för ett krämigt och gott resultat!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 200 g pancetta, skuren i små bitar (eller bacon)
  • 300 g Philadelphia Original
  • 50 g parmesanost, finriven
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka spaghettin 2 minuter kortare än vad som står angivet på förpackningen. Reservera pastavatten vid sidan av.
  2. Stek pancettan/bacon i en stekpanna tills den blivit krispig. Lägg åt sidan och låt fettet vara kvar i pannan.
  3. Sätt på värmen på stekpannan och häll i 2 dl av pastavattnet. Häll av spaghettin och lägg i pannan tillsammans med pancettan. Låt koka i ca 2-3 minuter, och addera eventuellt lite mer pastavatten om det behövs. Salta och peppra.
  4. Tillsätt Philadelphia och parmesanost till pannan, ta bort från värmen, och blanda runt tills du har en krämig pasta. Tillsätt ytterligare lite pastavatten ifall det behövs.
  5. Servera med lite riven parmesan och nymalen svartpeppar.
TIPS!
Rädda maten med Philadelphia!
Tacopizza med Philadelphia

Rädda maten med Philadelphia!

Här har vi samlat smarta recept med Philadelphia och klassiska råvaror som alltid lyckas bli över.

Läs mer