Falska sniglar med vitlök och rostade pumpafrön
Falska sniglar med vitlök och rostade pumpafrön
10 ingredienser
30 m
Låt champinjoner ta sniglarnas plats och du har en riktigt härlig och enkel rätt att njuta av i veckan!
Se Martin Löf laga receptet

Ingredienser
- 20-24 champinjoner (medelstora)
- 1 brödskiva (stor skiva, gärna gammalt bröd)
- 3 msk pumpakärnor (rostade i stekpanna)
- 1 persilja
- 1 knippe färsk timjan (eller basilika)
- 3-4 klyftor vitlök
- 150 g smör, rumstempererat
- 1 dl parmesanost, riven
- salt
- peppar
Gör så här
- Bryt av foten på alla svampar, hacka dem och lägg bitarna i en bunke.
- Skär bort kanterna på brödet och smula även ner det i bunken.
- Rosta pumpakärnorna och lägg i en mixer tillsammans med örterna, vitlöken och smöret. Kör tills det blivit en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda sedan ner massan i bunken.
- Lägg champinjonhattarna i ugnsfasta formar och fyll dem med kryddsmöret. Strö över parmesanost.
- Tillaga i ugnen på 250 grader tills de har fått en gyllene färg.