Falska sniglar med vitlök och rostade pumpafrön

koket.se
Falska sniglar med vitlök och rostade pumpafrön
martin löf
martin löf

Falska sniglar med vitlök och rostade pumpafrön

10 ingredienser

30 m

Låt champinjoner ta sniglarnas plats och du har en riktigt härlig och enkel rätt att njuta av i veckan!

Se Martin Löf laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 20-24 champinjoner (medelstora)
  • 1 brödskiva (stor skiva, gärna gammalt bröd)
  • 3 msk pumpakärnor (rostade i stekpanna)
  • 1 persilja
  • 1 knippe färsk timjan (eller basilika)
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryt av foten på alla svampar, hacka dem och lägg bitarna i en bunke.
  2. Skär bort kanterna på brödet och smula även ner det i bunken.
  3. Rosta pumpakärnorna och lägg i en mixer tillsammans med örterna, vitlöken och smöret. Kör tills det blivit en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda sedan ner massan i bunken.
  5. Lägg champinjonhattarna i ugnsfasta formar och fyll dem med kryddsmöret. Strö över parmesanost.
  6. Tillaga i ugnen på 250 grader tills de har fått en gyllene färg.