Falode, frysta risnudlar med saffransglass och rosenvatten

Falode, frysta risnudlar med saffransglass och rosenvatten
Foto: TV4

Falode, frysta risnudlar med saffransglass och rosenvatten

23

11 steg att laga

11 ingredienser

4-6h

Saffransglass serveras med sötade, frysta risnudlar med smak av ros och garneras med lime och granatäpple.

Ingredienser

portioner4 portioner

Falode

  • 2,25 dl vatten
  • 2,25 dl strösocker
  • 4 msk rosenvatten
  • 100 g risnudlar, extra tunna

Saffransglass

  • 3 äggula
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde

Servering

  • limefrukt
  • granatäpple

Gör så här

  1. Falode
    Koka vatten och socker tills sockret smälter.
  2. Ta bort från plattan och blanda i rosenvatten.
  3. Ställ in i frysen tills det blivit kallt och fast, men inte helt fryst. Det ska vara hanterbart. Detta tar tid, så ha tålamod och rör gärna om med jämna mellanrum.
  4. Tillaga risnudlarna och häll sedan av vattnet, låt svalna.
  5. Blanda risnudlar med rosenvattnet och ställ tillbaka in i frysen, rör om ibland tills det är dags att servera.
  6. Ta fram en liten stund innan servering.
  7. Saffransglass
    Vispa äggulor, socker, honung och saffran tills det blir pösigt.
  8. Vispa grädden på sidan av och vänd därefter ner grädden i smeten.
  9. Kör i en glassmaskin, alternativt stoppa in i frysen direkt och låt stå tills servering.
  10. Servering
    Servera glass och Falode tillsammans, lika mycket av varje.
  11. Serveras med färsk pressad lime och garneras med granatäpple.