Falode, frysta risnudlar med saffransglass och rosenvatten

4-6h
4
Falode, frysta risnudlar med saffransglass och rosenvatten
Foto: TV4

Saffransglass serveras med sötade, frysta risnudlar med smak av ros och garneras med lime och granatäpple.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 oktober 2017
4-6h
4

Du behöver

Falode

  • 2,25 dl vatten
  • 2,25 dl socker
  • 4 msk rosenvatten
  • 100 g risnudlar, extra tunna

Saffransglass

  • 3 st äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk honung
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde

Servering

  • lime
  • granatäpple

Gör så här

  1. Falode
    Koka vatten och socker tills sockret smälter.
  2. Ta bort från plattan och blanda i rosenvatten.
  3. Ställ in i frysen tills det blivit kallt och fast, men inte helt fryst. Det ska vara hanterbart. Detta tar tid, så ha tålamod och rör gärna om med jämna mellanrum.
  4. Tillaga risnudlarna och häll sedan av vattnet, låt svalna.
  5. Blanda risnudlar med rosenvattnet och ställ tillbaka in i frysen, rör om ibland tills det är dags att servera.
  6. Ta fram en liten stund innan servering.
  7. Saffransglass
    Vispa äggulor, socker, honung och saffran tills det blir pösigt.
  8. Vispa grädden på sidan av och vänd därefter ner grädden i smeten.
  9. Kör i en glassmaskin, alternativt stoppa in i frysen direkt och låt stå tills servering.
  10. Servering
    Servera glass och Falode tillsammans, lika mycket av varje.
  11. Serveras med färsk pressad lime och garneras med granatäpple.
Kommentera receptet

Fler goda recept