Falafelwrap med krispig kålsallad och tahinidressing
19 ingredienser
30 min
En matig, fräsch och supergod wrap - perfekt till smidig lunch eller picknick! Falafel, citrondressad kålsallad, picklad lök och smakrik tahinidressing.
Börja med den picklade löken. Koka upp en lag med vatten, socker och ättika. Dra av från värmen. Skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin och lägg ner i lagen. Låt stå fram till servering, alla helst tills den svalnat helt.
Kålsallad
Skiva även kålen tunt, gärna på mandolin. Blanda med olivolja, citronsaft och salt. Massera ihop så kålen mjuknar något.
Tahinidressing
Blanda ihop alla ingredienserna till tahinidressingen. Spä eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt eller mer soja.
Wrap
Skölj salladen och skär gurkan i skivor.
Stek falafeln fryst. Stek i olja i ca 10 minuter tills genomstekt med en fin krispig yta.
Montera wrapen med sallad, gurka, falafel, picklad lök, kålsallad och tahinidressing.