Fajitas med rostad blomkål och guacamole

POPULÄRT
koket.se
Fajitas med rostad blomkål och guacamole
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Fajitas med rostad blomkål och guacamole

17 ingredienser

40 min

Fajitas med blomkål, paprika och lök serverad i mjuka tortillabröd med guacamole. En lättlagad och riktigt god vegomiddag med tacosmak.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 blomkål
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 spetspaprikor
  • 1 förp fajitaskrydda (à 28 g)
  • 2 avokador
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 rödlök
  • 1 limefrukt
  • 0,5 dl gräddfil

Till servering

  • 4 dl cheddarost, riven
  • 1 kruka färsk koriander
  • 8 tortillabröd
  • gräddfil
  • chilisås (t ex tabasco)

Gör så här

  1. Skär blomkålshuvudet i små bitar.
  2. Skala och skiva gul lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i skivor.
  3. Stek gul lök i olivolja i en stekpanna tills den är lite mjuk. Lägg i paprika, blomkål och vitlök. Vänd runt och stek tills allt fått lite färg.
  4. Tillsätt fajitaskrydda och rör runt.
  5. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Gaffelmosa den och blanda sen med limesaft och olivolja.
  6. Skala och finhacka rödlöken. Skala och riv vitlöken fint. Tillsätt hackad rödlök och riven vitlök till avokadon. Blanda ner gräddfil och smaka av med salt.
  7. Värm bröden, toppa med blomkålsfajitas, guacamole, ost och koriander och ev chilisås.