Ceviche med torsk

Ceviche med torsk
Foto: TV4

Ceviche med torsk

Av: Fabian - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

Ceviche med torsk, rödlök, chili och koriander. Serveras med hembakat bröd från Atacama.

Vintips från Fabian
Santa Ana Torrontes Eco art nr 75599, 70 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Ceviche

  • 300-400 g torskfilé
  • 2 rödlökar
  • 1 apelsin
  • 5 citroner
  • 4 dl koriander, finhackad
  • 0,5 chili, habanero

Atacama bröd

  • 1 kg vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 äggulor
  • 2 dl persilja
  • 2 dl basilika
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 limefrukter
  • 3 dl grovt salt

Gör så här

Ceviche

  1. Skär torsk i små bitar.
  2. Skär löken i blad ( Juliana ).
  3. Skölj löken i kallt vatten med lite socker, pressa sedan lätt med händerna så vattnet rinner ut.
  4. Pressa ut saften från citron och apelsin.
  5. Finhacka urkärnat chili samt koriander.
  6. Lägg båda safter i en plastskål.
  7. Lättsalta och vitpeppat torsken och lägg i safterna samt lök, chili och koriander.
  8. Plast och lägg i i kylskåp ca. 2 timmar. Klart.
  9. Serverar i ett cocktail glas.

Bröd

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Smält margarin i en kastrull.
  3. Tillsätt mjölken och värm till 37¤c ( fingervarmt )
  4. Finfördela jästen i en degskål, lägg sedan vätskan i skålen och rör om.
  5. Tillsätt socker, salt och ägg gula sedan lite mjöl i taget tills de blir en smidig deg.
  6. Arbeta degen i cirka 5 minuter, tills den släpper skålen.
  7. Ta upp degen, mjölad och knådad.
  8. Forma i pinne och rulla i fin hackat persilja, basilika och vitlök.
  9. Strö över saltet och stänk några droppar lime.
  10. Låt den vila 15 minuter.
  11. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
  12. Serveras tillsammans med ceviche.