Exotisk parfait i tre smaker

Exotisk parfait i tre smaker
Foto: TV4

Exotisk parfait i tre smaker

Av: Rickard - Partille/Lerum

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

4h 30m

Söt parfait med smak av mango, kokos och passionsfrukt, serveras på hallonspegel med crème fraiche

Dryckesförslag: Sydafrikanskt vitt dessertvin; Nederburg

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Parfait

  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl florsocker
  • 4 äggulor
  • 1 dl kokos, riven
  • 1 dl mango
  • 1 dl passionsfrukt, fruktköttet

Hallonsås

  • 400 g hallon
  • 2 msk florsocker
  • 0,5-1 dl vatten
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

Parfait

  1. Klä 3 stycken formar som kan ställas i frysen med plastfolie.
  2. Vispa grädden fast.
  3. Koka upp vatten och florsocker. Tag av kastrullen från värmen och vispa ner  äggulorna. Sjud försiktigt under omrörning i 3 minuter.
  4. Skala mango och mixa till puré.
  5. Dela upp smeten i 3 olika bunkar och tillsätt mangopurén i en, riven kokos i en och innehållet ur passionsfrukten i en.
  6. Vänd försiktigt ner 1/3 av grädden i varje bunke.
  7. Häll upp i formarna och in i frysen i ca 4 timmar.
  8. Ta ut formarna ur frysen 15 minuter innan servering så dom hinner mjukna lite.

Hallonsås

  1. Mixa ihop hallon, socker och vatten.
  2. Passera blandningen genom en sil.

Servering

  1. Dra ut hallonsåsen som en spegel över fyra tallrikar.
  2. Fyll en tyll med crème fraiche och spritsa ut den i cirklar i hallonsåsen. Ta en tandpetare och dra sträck in mot mitten av tallriken, så det ser ut som ett spindelnät.
  3. Klicka ut, en sked av varje sort parfait på tallrikarna.