Exotisk fruktsallad med vit chokladvisp

20 m
4
Exotisk fruktsallad med vit chokladvisp
Foto: TV4

Ananas, vindruvor, kiwi, banan, passionsfrukt och lime toppas med vit chokladmousse. Enkelt och väldigt gott!

Dryck: Asti Spumante

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 augusti 2017
20 m
4

Du behöver

Fruktsallad

  • 400 g krossad ananas
  • 200 g blå vindruvor
  • 2 kiwi
  • 2 bananer
  • 4 passionsfrukter
  • 1 pressad lime, saft

Vit chokladvisp

  • 50 g vit choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 0,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Tärna frukterna och gröp ur passionsfrukterna. Du kan antingen lägga frukten i lager på lager, eller blanda allt i en skål först och sen fördela i höga glas. Fördela limesaften över frukten.
  2. Smält chokladen och låt den svalna men inte stelna.
  3. Blanda grädde, ägg och florsocker och vispa det pösigt. Blanda ner chokladen i gräddkrämen.
  4. Fördela vispet över frukten och servera med en lång lattesked.
Kommentera receptet

Fler goda recept