• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Exotisk fruktsallad med honungs-yoghurt och biscottismulor

Exotisk fruktsallad med honungs-yoghurt och biscottismulor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Exotisk fruktsallad med honungs-yoghurt och biscottismulor

3 steg att laga

9 ingredienser

Den här fruktsalladen blir allra bäst om du använder Williams- eller japanska nashipäron. Det går även att byta ut färska körsbär mot konjaksinlagda griottes.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 2 päron
  • 0,5 papaya
  • 1 mango
  • 0,25 ananas
  • 1 dl körsbär, urkärnade

Honungsyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 citron, skalet och lite saft
  • 0,5 msk honung, flytande

Till servering

  • 4 Bisoctti

Gör så här

  1. Honungsyoghurt: Låt yoghurten rinna av i 1–2 timmar i ett kaffefilter. Tvätta citronen, riv skalet fint och pressa ut några droppar citronsaft. Blanda ner skal, saft och honung i den avrunna yoghurten.
  2. Skala och ta bort kärnor/kärnhus från frukterna. Skär bort rotstocken på ananasen och dela körsbären på mitten. Tärna resten av frukterna i 2 x 2 cm stora bitar och blanda dem i en bunke.
  3. Stöt skorporna i en mortel eller hacka sönder dem med kniv. Fyll små glas med frukt, skeda över lite yoghurt och toppa med biscottismulorna.