Euphoria Chokladtryffelterrin

Euphoria Chokladtryffelterrin
Foto: TV4

Euphoria Chokladtryffelterrin

Av: Anne-Lie - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40 m

Vilken smakeufori! Chokladtryffelterrin med både mörk, ljus och vit choklad serveras med heta hjortron i rom.

Dryck: Förslagsvis samma rom som du har i hjortronen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

hjortron

  • 200 g hjortron
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk mörk rom
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 0,5-1 röd chilifrukt, hackad

Chokladtryffelterrin

  • rapsolja, till pensling
  • 200 g mörk choklad
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 250 g vit bakchoklad
  • 25 g smör

Gör så här

Håll skärmen tänd

Hjortron

  1. Blanda hjortron, socker, rom, mynta och chili. Låt stå tills sockret löst sig.

Chokladtryffelterrin

  1. Pensla insidan av en avlång form (som rymmer ca 1 liter) med olja. Klä den invändigt med plastfolie.
  2. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1,5 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa slätt. Häll chokladtryffeln i formen och ställ undan formen i kylen eller frysen tills tryffeln stelnat.
  3. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Vispa slätt och häll ovanpå den mörka chokladen i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen igen, tills tryffeln stelnat.
  4. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Tärna smöret. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Tillsätt smöret och vispa slätt. Häll den vita chokladen ovanpå mjölkchokladtryffeln och ställ tillbaka formen i kylen eller frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.
  5. Ta chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor. Servera med hjortronen.