Euphoria Chokladtryffelterrin

Euphoria Chokladtryffelterrin
Foto: TV4

Euphoria Chokladtryffelterrin

Av: Anne-Lie - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40 m

Vilken smakeufori! Chokladtryffelterrin med både mörk, ljus och vit choklad serveras med heta hjortron i rom.

Dryck: Förslagsvis samma rom som du har i hjortronen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

hjortron

  • 200 g hjortron
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk mörk rom
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 0,5-1 röd chilifrukt, hackad

Chokladtryffelterrin

  • rapsolja, till pensling
  • 200 g mörk choklad
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 250 g vit bakchoklad
  • 25 g smör

Gör så här

Hjortron

  1. Blanda hjortron, socker, rom, mynta och chili. Låt stå tills sockret löst sig.

Chokladtryffelterrin

  1. Pensla insidan av en avlång form (som rymmer ca 1 liter) med olja. Klä den invändigt med plastfolie.
  2. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1,5 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa slätt. Häll chokladtryffeln i formen och ställ undan formen i kylen eller frysen tills tryffeln stelnat.
  3. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Vispa slätt och häll ovanpå den mörka chokladen i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen igen, tills tryffeln stelnat.
  4. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Tärna smöret. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Tillsätt smöret och vispa slätt. Häll den vita chokladen ovanpå mjölkchokladtryffeln och ställ tillbaka formen i kylen eller frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.
  5. Ta chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor. Servera med hjortronen.